Серце-сонце
Спектакль продовжувався щоб...
Король, що Сонцем називався... Зперте
Повітря сунуло міазми від одвислих щок
Від половини тіла, де гангрена
Під себе підім'яла чорним тлінням.
Несло під люстри від небОжа-сюзерена.
ЗаповідАлось дихати за короля велінням
Лиш лікарям, дружині та коханкам.
Хірурги копирсались посеред поганок
КишОк старих - нарешті вигребли їх оберемок
І серце із грудної клітки недаремно...
Напевно, щоб сіяло сонцем в склепі!
Щоб реготали вічно коронованих щелепи
Парижем ширились криві, як вулички - плітки...
На ринках - фантастичніше, далебі!
6 грудня 2023 або Першого від Другого Пришестя року
Свидетельство о публикации №123122705994