Вiконечко в минуле

Прибралася, мов лялька, ніч червнева.
В волоссі місяць-гребінець стримить.
Позасинали зорі на деревах.
Їх промінці розкидались. Все спить.

Мурчить в кімнаті кіт, видіння темне.
Легкий стрибок- уже він на вікні.
Зелені очі дивляться на мене.
А, може, тільки сниться це мені.

І в спогадах віконце відчинилось
В минуле, в отаку ж червневу ніч,
В далекім сорок першім? Що змінилось?
Що залишилось, як було раніш?

Ба! Ось деталь, якої вже немає,
Та пам`ять її чітко зберегла -
Кіт по підлозі "гітлера" тягає.
Така у мене іграшка була.

А ніч мені про щось шепоче сонно,
І кидаюсь я в сновидіння вир
І вже не чую, як цвіркун невтомний,
Безсонний та щасливий, тягне:
      - Ми-и-ир!

                2013


Рецензии
...история движется спиралью и по кругу, и у нового кота не Гитлером зовут игрушку, Адольф не модный больше фигурант, смену кровавый
и подлый персонаж принял...
Валерий

Валерий Коваленко Коло   16.01.2024 01:13     Заявить о нарушении
...И С КАЖДЫМ ВЕКОМ зло совершенствуется, добро тоже, но несколько отстает. Анатолій

Анатолий Малиновский 2   16.01.2024 17:24   Заявить о нарушении