6 декабря 2023

Між Запоріжжям і Дніпром
Поля озимі зеленіли,
Покрий надійним, Боже, їх крилом,
Щоб по весні заколосили!

... Шлях між містами...тиша чи напруга ?
Десь, вдалині, почувся раптом "грім"...
Земельний пласт упав на лісосмугу,
На ній завис чорняво - сизий грим...

Водій не схибив, кріпкий, за кермом -
Тримав його він вправними руками.
Правицею стер піт попід чолом,
Поглянув, чи не трапилось що з нами...

В тривозі тій були всі наодинці,
Думки у кожного ятрилися свої...
Потвора-путін розкидає нам  "гостинці",
Нав'язує смертельні всім бої...

... Минула осінь та й дощі останні,
Та чи остання у війні буде зима?
Пекуче...аж до болю, це питання,
А відповідь  "не скаче"  задарма...

І знов  н а д і ї  спонукають жити,
І  м р і я т и  про зустрічі рідні...
Серця і душі здатні  щ е  л ю б и т и ,
Хоча нас душать поминальні дні...
(11. 11. 2023 -  06. 12. 2023)


Рецензии