Татова наука

Борщ, борщ, борщ
І знову діти просять борщ!
Щоб я сьогодні їм зварила
Та ще й на тиждень
Щоб хватило!

Пампушки їм випікай,
З глеку вже сметану діставай,
Сальце швидко нарізай,
Та до столу закликай!

Бо бурчить у животі
Так, що вже не всилі йти,
Ні промовити пів слова,
Слина так тече рікою.

Але батько їх спитав:
Чи хто мамі помагав?
Потрудився на городі,
Може іншу зробив роботу?

Тут і очі опустились,
Слина та кудись поділась,
Підвелися швидко ноги,
Та побігли на підмогу.

Мамі щось допомогти,
Хоч накрити ті столи,
Для великої родини,
Бо обідать вже година!

Згодом всі гуртом
Зібрались за столом,
Дружньо пообідали,
Та й підвели підсумки.

Що треба працювати
Мамі, татові допомогати,
Тоді будуть вам борщі,
Ще й цукерочки смачні!

2.12.2023р.


Рецензии