Леся Украiнка. Надзея

Ні долі, ні волі ў мяне няма,
Засталася толькі надзея адна:
Надзея хоць раз вярнуцца ва Украіну,
Паглядзець хоць раз на родную краіну,
Паглядзець шчэ раз на родны Днепр,
Там жыць ці памерці, адно: вер;
Паглядзець шчэ раз на стэп, крыжы,
Палкіх гадоў згадаць віражы...
Ні долі, ні волі ў мяне няма,
Засталася толькі надзея адна.


Рецензии