Грусть. на украинском

      Смуток…

Кружляло листя, неймовірний вниз танок,
Берези оголялися, хитаючись занадто стильно…
Наводив смуток,- «ключ», вже  відлітаючих качок,
Що танув в синім небі, з криками, повільно…

Немов листи, підкидала усім природа:
Про хиткість всіх земних метаморфоз…
Змінилось літо в осінь, знову насолода,
Це божа істина, а не пригода та курйоз!

З чим завітає, ще до нас, прийде зима:
На свойому, заздалегідь  наполягала…
Та осінь знає, що любов завжди права,
Під ноги, стелить різнокольорові одіяла!

Втрачає свій спекотний пломінь, клен-
Вогонь на дужих вітах, вже не червоніє,
І ти, у цілий  світ, закохана не менш…
Як сонце, що на горизонті - не марніє!

І під рідким покровом, облітаючих гаїв,
Сторінки повістей, гортаючи минулих…
За те, що не збулося, більше не жалій,
Той смуток зникне, стане вже минулим.

27 листопада 2023 рік
Віталій  Косенко


Рецензии