Небосклон на украинском
Червоний, десь малиновий, враз жовтий з білизною…
Натхненно мандариновий, весь час іде за мною!
Сповільнено-задумливий, сердечно мелодійний…
То вітряно-нестримний, у мріях - все ж
надійний!
Ось у перуці з пудрою, малюється піжон…
А в далені полуденій, сховавсь в деревах крон!
Ось сонний та розсіяний; тягучий, наче дим…
Крізь листя по - осінньому, прощаємося
з ним!
*****
Сезони - мов картини, міняються й місця…
Він світиться озоном, запалює як день - серця!
В промінні - елегантний, пре гарний - хоч куди…
Вальяжно хвилі гладить; напивсь вдогін,
води!
Захоплено-шалений, проміння гасить жар…
Та розсипає іскри: серцям, коханню в дар!
То вітер його мучить, не лагідним
дощем…
Та знаю, скільки фарби, знайду я в ньому ще!
Даремно все ж ревнуєш, чарівний небосхил,
Палітру почуттів, на полотні малюєш:
Кохання й радість, все до чого, стача сил!
26 липня 2023 рік
Віталій Косенко
Свидетельство о публикации №123112602534
Творческих успехов Вам!
Виталий
Виталий Косенко 13.02.2024 11:29 Заявить о нарушении