Ясень. на украинском

Ясень
Схилився, як обняв осику, ясень -
Розкинув свої віти-гілки на вітру…
Сховай мене: Мій милий, красень,
Без тебе не  втримаюсь та помру!

Осіннім днем, набігла чорна хмара,
Налякана, зірвалась зграя вороння…
Розверзлось прірва, як ота примара,
А  звідти,  пломінь  жару,  як з горна!

Страшні  пориви  бурі рвали голі віти,
Кидаючи в обличчя листя й первоцвіт…
А я шукав у пам’яті: молитви й заповіти,
Щоби закінчив буревій - той, свій політ!

На ранок вітер вщух, настала тиша:
Я вийшов на ґанок: до світла і тепла…
Осика там одна тепер стояла, лишень-
А велетня звалила буря враз, до тла!

Легенький вітерець шуршав у кронах,
Ще несміливо, наче в струнах перебір…
Вона схилилась, наче вся в поклонах,
З подякою, що дарував життя та  мир!

Багато часу пролилось уже на землю,
Осику не пізнати: змужніла, підросла…
Вітається до пня,  іще живого - чемно,
Ще не одну негоду, з ним,  перенесла!

12 листопада 2023 рік
Віталій Косенко


Рецензии