Петроглiфи

Всім відомо: жить на світі важко,
та не варто цілий вік кричать несила.
Знизуйте плечима, кліпайте очима,
йдіть, пишіть - ми будемо інакші!
І важливо, хоч не стукайте дверима.

                ***

В серці мудрість я зберіг,
й черпаю її до дна,
до неправди - сто доріг,
а до правди - лиш одна.



Про істини узнав я найдорожчі,
а Блок сказав, що істина - в вині.
Спаси мене від чарки, Боже,
лиш в руки бутель дай мені.

                ***

Шедеври - лиш конфузи
з пера поета-ловеласа,
коли критичні дні у Музи,
тоді і линька у Пегаса.
***

Не раз збирались в небі хмари,
і гроз в житті там було без числа.
Я долю не шукав круту й зухвалу -
вона сама мене знайшла.

***

Глибокий вельми й величезний океан.
Не мало душ там хвиля із бортів злизнула.
І не такий глибокий вже гранчак-стакан,
а скільки там людей у ньому потонуло?

***

Рідня завжди і розум і талант.
Є безліч прикладів сьогодні.
Чому не зрозуміло, як же так, -
талановиті є, та – дурнів сотні?

***

Ми маєм тягнутись до світла всякчас
й молитись уперто, що смерті для нас
немає, тому що насправді у тої пітьми
катма інструментів інакших, - лиш ми!

***

Весна літає над полями
то ластівкою, то бджолою.
і весело мені, що я із вами,
і сумно, - ви вже не зі мною.


Рецензии