про Чумаацький тракт

Час і пам;ять. Жага і заплід.
Доки в колосі зріє плід -
віддаляється далі Захід,
насувається ближче Схід.
Чуєш клекіт - це чорногузів
в'яже Північ у небі клин.
Коли в хаті не стане друзів
в ній поселиться ниций скін.
Втім, немає нового шляху
де шукати чумацьку сіль.
Залишається сіромахам
Південь, зорі і кошеніль.

світлина: Архип Куїнджі. Чумацький тракт у Маріуполі. 1875.


Рецензии