Ефрасиния

Еўфрасіння – воск цячэ
Нібы слёзы шмат начэй,
Не да сноў, да стомы рук
Я малю за Беларусь.

Ад цябе, Хрыста нявеста,
Мы чакаем дабравесце,
Нас малітвай ахіні
Родных духам спамяні

Заступіся, я малю,
За крывіцкую зямлю
Ты крыжом дабраславі
Увесь абшар тваёй зямлі!

Еўфрасіння, усё ярчэй
Лампадарый між начэй,
Богу шчодры ўраджай
Прынясе азёрны край


Рецензии