Такая разная жизнь

Жизнь большинства из нас привычна,
Логична и реалистична.
По времени она ритмична
И, в общем, чаще гармонична.

А для кого-то драматична,
Катастрофична и токсична.
И чересчур проблематична,
Не справедлива и цинична.

Частично жизнь философична…
Продумана, экономична.
Но не всегда дипломатична,
Патриотична, эстетична.

Бывает, правда, иронична
И феерично нетипична.
При этом очень симпатична.
И поэтична, и лирична.

У женщин часто истерична
И нелогично артистична.
Мужская жизнь эпизодична,
Во всем строга, хотя логична.

У некоторых специфична
И экзотична, и мистична.
Ну, в общем, точно необычна
И с виду очень хаотична.

А у кого-то эротична,
Метафорична и клубнична.
По-своему периодична
И в ожиданиях символична.

Пусть будет наша жизнь практична,
Небезразлична, не статична.
Для всех не очень-то публична,
Но счастлива и гармонична!

07.04.23


Рецензии