Армену. Або про жовтень i виноград
Ще шелевіє на вітру листя дерев.
Втім вже без меду знемагають соти
І луки томляться під гнітом димних мев.
Без зрілості з лози звисають грона,
немовби сироти в оточенні журби
і падають знесиленими в лоно,
зазимкам першим здаючись без боротьби.
Так починається крутіль оточень,
і самота собі не віднаходить місць,
стають такими дощовими ночі,
що безкінечність врешті поглинає мить,
як злий лихвар недобудований будинок.
Хто був нічим, той окупує Крим і Рим.
Коли стодоля менша за ужинок -
тоді хліби накриє шаром крижаним.
світлина: Мартірос Сарьян. Виноград. 1943
Свидетельство о публикации №123102502169