Паэту

Некалі прамністы свет
Увачавідкі, дазвання,
Знітуе іншае каханне:
Зямлю і малады Сусвет!
Ці спатрэбіцца паэт?
Яго агмень? хваляванне?
Вершаскладальніцтва сакрэт?
Спархнее і наканаванне?..
Але пакуль, сярод камет,
Лунае Зло, выпрабаванне, -
Хай тчэцца шчасце - дараванне!
З нябёс - няхай - ляціць санет!..


Рецензии