Трызненне. Ляцiць навiдавоку спелая хурма

...Ізноў ляціць навідавоку спелая хурма.
За ёй спяшае, следам, прывід - зіма.

На дрэвах спелых мёдам сок гарыць.
А пад нагой трапеча хісткае, трашчыць...

Няма спадзеву? Музыкі цяпла - няма!
Сюды дыхне князёўна сівера: сама.

Глытаю: бездакор: сінь ейных воч.
На мора поўня ляжа скібамі; абноч,

Чысцюткасць. Звон. Нагадвае - вясну.
І шлях вады, - гукаць яе адну.


Рецензии