Маскi маскарад

Як дзівосна ў маскарадзе!..
Ты - маўчыш.
Быццам грук у камняпадзе,
Не памчыш...

Танчыць сэрца - мая памяць -
Люстрай дзён.
І вяслуе, круціць замець!
Потым - лён!

Выкарчоўваецца неба.
Вышыня.
Не ўцяміць: дзе тут глеба?
Сымбаль дня?!

Ля патыліцы. Да згукаў.
Ласціць кроў.
Хіба тчэцца - зноўку стукаў, -
Бег: рабоў...


Рецензии