Цень

Нехта прадчувае небяспеку.
Ноччу выйшаў цень на паляванне.
Гэты цень блукае тут спрадвеку.
Гэты цень змарыўся ад чакання.
  Ен чакае спакою душы,
  А вакол яго толькі крыжы.

Нешта адбываецца наўкола,
Хтосьці рызыкнуў пабачыць вечар.
Пэўна спадзяваўся на анела,
Але з ценем тут была сустрэча.
  А наўкола ніводнай душы...
  І крыжы... І крыжы... І крыжы...

Праўду кажуць людзі - гэта памяць,
Што спрадвек не згіне ўжо ніколі.
Тут было вялікае каханне,
А зрабілася крывавым болем.
  І стаіць у тямрэчы той крыж...
  Слезы лье няўдзячны Нясвіж.


Рецензии