А я сялянка

А я сялянка, так а я сялянка!
Тиж паравняцца мне с жыхаркай гарадской?
Але кали на вёсачце гулянка...
Тады са мной не паравняцца ёй!

Смяюся шчырей и пяю пясчётней
Нибы прачнулась ранницой ни у пять...
Нибы увесь день бадялась бестурботна
И вось скачу стамившись сумовать.

А у хлеве усё иде сваим  парадкам
Каровка сыта, жуечку жуе.
И квочка чтой ци квохча кураняткам
И парсучок да свинки прыстае.

Пайду на сотки. Аж душа играе...
Як буйна колас выкинул ячмень
Ды бульбачка даволи неблагая
Ажно покапанич яе штодзень!

Люблю у свята я свае владанне
Рупливым вокам добра аглядзець.
Я прыбяруся быццам на спатканне
И гарадской мене не зразумець!


Рецензии