Грэцыя. Алiмп. Багi. Героi

Як на арэлях - нітцы сонца -
Палац. Алімп.
Няма зім, віхур, - сонца!
Палац - Алімп.
Найвышэй Алімпа неба.
Узораць хвалі сініх дзюн.
Багі імчаць уніз, на неба, -
Нішто не засціць сініх дзюн...
З шаўка, укладаў аксаміту
Глыбей адценне бірузы.
Рука кранецца аксаміту -
А ў руцэ? пляск бірузы!
Вянцом алімпавага зладу
Сусвет! вы, промні чысціні...
Бяры іх, думна адчыні, -
І дні святла надыдуць - зладу.


Рецензии