в ночi...

Неминучий морок вічності, одягає простір,
З небес, - подають зірки і згасають,
У вигляді місяця, без полум'яного, я бачу себе,
Білі мандрівники, повільно ковзають у темряві,
Махають мені здалеку - звуть мене з собою,
У темну далечінь, з якої вже немає повернення...
У яку йдуть - лише один раз,
І вже більше не повертаються...
Але ступати мені туди, доки не слід...
І я продовжую стояти – під зірковим,
Літнім небом, милуючись - нічним ефіром,
Обдуваемый - літніми вітрами,
Насолоджуюся, тишею літньої ночі,
Відчуваю - її спів, шелест і сплеск, -
Її кожен рух, кожен - кожен,
Навіть найневловиміше, і погоджуюсь...
Як все ж прекрасне земне життя!
Скільки в ній ще таїнств, і загадок!
Не знайдених і не вгаданих,
Скільки в ній ще радощів і сумів...
Які мені ще судилося відкрити...
А білі мандрівники - ковзають з мене,
І звуть мене з собою, у темряву -
Махають мені здалеку, але я не відповідаю...
Мені ступати туди - поки не слід,
І я продовжую стояти, і дивитися,
У чисте – зоряне небо,
А з неба падають зірки, і світить місяць...
І я залишаюся - мовчазний...


Рецензии