Венецыi

Венецыя! у свеце ты, што на крыві,
Але, свабодная, шпарчэй плыві
Туды, за небакрай, у далячынь,
Імкніся ў сінечу тых вышынь,
Якім не ведаць бруд ахвяр і кроў
І пераможны рык вайны, вятроў...
Венецыя! плыві ў вечны край,
Дзе шчасціць песні, плёскат, вадаграй.
Пялёсткам майскім, срэбнаю расой -
Плыві, Венецыя, неспляжанай красой!..


Рецензии