Вiнаград

Вінаград! Вінаград!
Сакавіты спелы сад?..
Хто прыдумаў твой пагляд,
Вінаград, вінаград?!

Вокны насцеж, насцеж сенцы,
Ззалаціліся паленцы...
Толькі клічуць лозы, сад, -
Вінаград, вінаград!

І калі збіраюць з іх
Птушкі стрэх тваіх, маіх, -
Ведай! зіркі воч т а к і х,
Зноў яднаюць нас, д р у г і х!..
Адкрыццё. І слёзы іх -
Даражэй пярсцёнкаў тых!


Рецензии