Пит Хейн. Novelty

       Новизна
 
Есть некая новь, передать ли вообще,
 в повторе любого мгновенья,
и в деланьи даже привычных вещей
 есть свежий момент с удивленьем.
 
По жизни ничто не случается в ней
 в той точности прежних минут.
Нет игр фортепьянных для пальцев нудней,-
 но в кайф, коль целуешь жену.




*******************************
Piet Hein
Novelty
 
For me there is something ineffably new
 in every new moment's arising;
and even the things I habitually do
 have qualities new and surprising.
 
There's nothing that happens that happened before
 in exactly that way in its life.
When you're playing the piano, it's rather a bore;
 but it's nice when you're kissing your wife.


Рецензии