Скарбы

Зараз лес аціх, шырокі...
      Ля палян чарніц
Працярэбіўся глыбокі
      Колер - бліскавіц?

І на гнуткіх тых вяршынях
      Белым на зямлю
Паглядае ў вышынях
      Вока - аж лаўлю!..

На адлегласці празрыста.
      Каля вёсак. Рэк.
Панадворкам не віхрыста.
      Ходзіць даўні грэк!

Ён трымае Кнігу Ведаў.
      Човен слізкі, - аглаблёй.
Казак! Запаветаў!
      Радасці маёй.


Рецензии