Адкрыццё

На салодкім бурштынавым вецці
        Спяць стагоддзяў нябачныя дні.
Або клічуць духмяным суквеццем,
        Каб знікаць у пладах, у агні...

І віном дарагога гатунку -
         Праліваецца колішні час.
Бы цяпер у зваротным кірунку.
         Дзе няма ні бацькоў і ні нас!..

І лягчэй працінае здагадка:
         Мы з быцця сыходзім у век.
Проста, тут, ля бурштынавых лек,
         Наша годнасць. І сонца, як к л а д к а!!!


Рецензии