Чому

Світе білий, що з тобою,
Чому знапастився?
Добрий,  світлий,  кольоровий
Куди ж ти подівся?!

Чому грізні темні хмари
Небо закривають,
А пісні веселі, щирі
Знову не лунають?

Нема добра межи нами,
Ми його забули.
Щастя,  миру  та любові
Роки промайнули.

І країна стала сіра,
Аж кричить від болю,
Та ніхто її не чує,
Тягнуть у неволю.

Відібрали дітей в неї-
Зробили рабами.
У далеких краях різних
Стануть кріпаками.

Їм усі "допомагають "
Забути Вітчизну,
Бутер з бродом зарубіжним
Замінять налисник.

Щоб не було в серці дому,
Не було надії
Знов побачить рідну хату
Та пшеничні хвилі.

Щоб звикали до прогресу,
До неба чужого!
І забули рідне  слово
Р1знокольорове...


Рецензии