Зiма

Заснежацца хаты, разлогі.
І крохкія сцежкі, дубцы
Зляцяць пад слізгаючыя ногі, -
Пластуюць, пластуюць касцы...

Вось свет - аскабалкі і трэскі!
Узоры слядкоў - ланцужкі;
І дух кіслародны, аж рэзкі,
Вантробы ірве на шматкі.

Казыча марозам у носе.
Патыліцу ліжа наскрозь.
І птушка - гарыць на бярозе.
І срэбрам застыне вось-вось.


Рецензии