Далёка да першага снегу

Далёка да першага снегу…
Яшчэ цешыць верасень сад.
Тужліва і ўпарта з разбегу
Фарбуе дажджом далягляд.

А мудрае «бабіна лета»
Падміргвае ўцешна здалёк.
Яшчэ не астыла планета,
Яшчэ да зімы доўгі крок.

І сонца цалуе рабіны
Ў чырвоныя шчокі да слёз.
Не хутка, узбіўшы пярыны,
Іх падсалодзіць мароз.

Пакліча нас вырай не хутка.
Прымі гэты сказ на давер.
Да снежня далёка па чутках,
А ты мне на слова павер.


Рецензии