тишина на украинском

Тиша…
Загинули, враз, сходи миру, блаженства  і тиші -
Ще вчора на полі, іх було: з краю в край…
Війна зруйнувала, зламала «квітучіі вишні»:
Палає, чорний знизу, колись багатий на палітру - небокрай!

Вона росою, сріблясто, стелилась  під ноги:
Ще вчора клубилася, наче білий туман…
Від неї, до всіх, починались стежки та
дороги,
Рубець, в моїм серці назавжди лишився, й обман!

Почути  жайворонка  ранній, милий спів,
Що  прославляє миру:  юні, дужі  сходи…
Хто з нас, з коханням, разом не ходив?
Тепер як цвинтар, де поховане: братерство, покоління та народи!

Будь тричі проклята, та чорна і страшна війна,
Жорстокий та нестерпний ворог усього, що є живого…
Дітей своїх, втрачає  назавжди, вся наша сторона -
Де наша тиша, як нам жити далі,  всім без цього, всього?!


5 серпня 2023 рік
Віталій Косенко


Рецензии