Пит Хейн. An ethical grook

   Нравственный грук
 
Не вижу,
      не слышу,
            с упрёком не лезу;
ни умысла злого
              душа
                не несёт;
субъект же,
        без умысла
               посланный к бесу,
допущен
       к надежде
                на лучший исход.




********************
Piet Hein.
An ethical grook
 
I see               
   and I hear               
      and I speak no evil;               
I carry
   no malice
      within my breast;
yet quite without
   wishing
      a man to the Devil
one may be
   permitted
      to hope for the best.


Рецензии