Пляма

злившись століттями на неньку,
заздривши чужому щастю,
і ось нарешті наважилися напасти на Україну
З лайна потрапивши до князів,
Не відмити до смерті бруду,
Тієї плями, що змалку збиралася,
Як потреби колишньої немилості.

Не зрозуміємо: звідки злість
Гнівом сповнить ситий рот?
Це минулого утробу
Верх над розумом бере.

вмить піднялися наші Браття,
Горить у пам'яті Багаття...
Горить, горітиме Віками,
Вже не відмити Тої плями,
Яка на душах Їхніх висне,
Ночами в думах Їхніх кисне...


Рецензии