Елена. на украинском

     Олена
Це  ймення - промінь  сонця  із  небес,
У  греків,  жінка звалася - Селена…
До всього, змалечку: цікавість, інтерес,
Все  пізнавала, з  радістю, Олена!

За що б не бралася, виходило чудово,
Подяки не шукала зовсім, з малих літ…
Батьки дали надійну їй колись, основу -
Опору  мені дайте, перекину цілий світ!

Гарне ім’я, лицем - дівоча, ніжна врода,
Що не марніє з роком, як зелений лист…
То  мабуть  рід  такий, уся  його  порода,
В руках майстерність, не аби який до всього хист!

Чудова мати, що голубить свого сина,
Та наставля на світлий, хоч тернистий путь…
Оте кохання в ніжнім серці, не единне,
Прискіплива до всього, може в цьому суть?

Тож хай Господь тебе завжди оберігає,
А сила  в серці  й міць, у тебе завжди є…
Хай  щастя й радість, з двору, не  тікає-
Цьому  завдячує   ім’я,  з   премудрістю, твоє!

 
20 липня 2023 року
Віталій Косенко


Рецензии