Палова лета

Палова лета... Неба
    Адцвітае.
Лістота жоўкне. Пыл
    Ляціць яе.
Ветрык лёгкі суха
    Абдувае.
Сонца цьмянае агнём
    Зямлю кранае...
Лета, лета адлятае!

    Бальшак скурэў.
І жыта, і лугі...
    Туман густы
Надосвітку вітае.
    Цямнее дзень,
Хвілінкі забірае...
    Скрозь павуцінне.
Вырай - малады!
    А дождж гаючы.
Салодкі, залаты...


Рецензии