Т1атега аз куралла тилларг Михаил Гуцериев
(нашиваю на гордость заплатку)
Безам боацаш оазех– дешаш хул,
Т1атега аз куралла тилларг.
Ахиллеса куг-к1оажувх – са доал.
Магар дац безам хил юаш маькхалг.
Без любви голоса – словеса,
Нашиваю на гордость заплатку.
Ахиллесова пятка – душа.
Невозможно любить всухомятку.
Хьо тояннай, хулаш теннаг1а,
Тахан хьажа хьо цхьа майраг1а,
Кхы тайпар хьажа ц1аьрматаг1а,
Хьаькъал довлца юх х1амсараг1а.
Ты поправилась, стала полней,
Постарайся сегодня смелее,
По-другому, старайся, жадней,
До безумия заново млея.
Вайна эргаш чам корабергба
Отбеш бес-беса декъадала.
Ч1оаг1а дезалур бе доларгда
Е 1омадеш цхьана хотадала.
Мы по-разному чувства найдём
И заставим по-разному длиться.
Вожделение в руки возьмём
И научим в единое слиться.
Маркъалг мо кестаргда ден-бийсан,
Шелъеш цар харцяьнна йовхьамаш.
Могаш вайн деза аркъаладаьн,
Дохийт в1ашикъастар ламаздеш.
Будем сутки крутиться волчком,
Остужая распутные лица.
Сможем даже любить кувырком,
Отправляя разлуку молиться.
1а хетар кулгашца д1а-х1а даьхи,
Даха з1ила* дагадар говзах хул.
Кяби ловзар* бийсанар г1ург1ажи
Т1адеха безамо майраг1а сел.
Ты догадки руками развей,
Память прошлых идей похитрее.
Брачный танец ночных лебедей
Призывает любовь посмелее.
Юхтоха 1ам, кача ахрга сел
Мела хул амораш* - лазара ц1и*.
Безама хьажар талхаш хул кхел,
Аз лийхад ийдамех* кегарби*.
Отвергая, к нападкам привык
Слабоволие страсти – проказа.
У любви взгляд порочный – вердикт,
Я искал в отношениях казус.
Са дог-уйла доттаг1 я чоапярца,
Со вувзван ва хьаькъал д1адаха.
Даим 1еталуш деза лазарца,
Сахьато ха екъа хувцам ха*.
Мои грёзы дружат с падучей,
Я рассудком с безумием связан.
Болью любит всегда колючий,
Где часы делят время на фазы.
Довзаш хьа ма1ан, цунга кхоачаш,
Вицлуш се тешара т1авихка.
Декхарза – деккхархо бехкболаш.
Цундухь безамо дабарваьккха.
Раскусил твою сущность, постиг,
Позабыл, что поверьем привязан.
Без долгов – виноватый должник.
И за это любовью наказан.
Хьоца ца товш, ваха ца 1амаш,
Лаьтта х1аравар теш хьаькъалах.
Шийна дийза, мотт ца узабеш
Тийшар кха пайданза дешаех.
Не смирился с тобой, не привык,
На земле каждый верит в свой разум.
Сам хотел, не тянул за язык
И поверил словам несуразным.
Тамашне я хьа цкъа г1олл хулаш,
Тинна тешар – елар, къахетар.
Сиха безама, бийса цо йоаеш
Дуташ 1уйренна к1аьдялар
Необычность твоя через раз,
Суеверность – улыбка и жалость.
Раздаёт ночь любовь впопыхах,
Оставляя наутро усталость.
Цадовза дешаш: З1ыл – дагалоацуаме уйла /идея/. Кяби ловзар – брачнгый танец. Амораш – страсти. Лазара ц1и – проказа. Ийдам – отношение. Кегарби – кеазус. Хувцам ха – фаза.
Таржамбаьр ва Мустафа Ганижев.
Свидетельство о публикации №123072106450