Миниатюра

автор: ©Йорданка Радева
///
На този свят днес аз от друго нямам нужда,
освен сърце едничко и две ръце – да топлят.

Че омъчнената душа е препълнена със грижа,
светлик не вижда и устни й не щат да шепнат.

И няма ги на птиците песн;те, и няма чудеса,
всичко е в мъгли тъжовни и в горести обвито.

Зад прозрачната завеса на небесни светила
надежда пращам, че обич е в сърцето скрита.
///


Рецензии