Вечар. Клiча птушак вечаровы плёс

Кліча птушак вечаровы плёс.
У хмызняк у сон, у пазалоту.
Што рассыпаў вечар іх нябёс...
Кліча птушак вечаровы плёс.

А ў полі морыва. Авёс
Хвалямі заняў на асалоду.
І забытую антычнасці свабоду
Зноў разбіў, - драбніцы траўных слёз!..

Гэта эпасаў далёкіх ззяе лёс!


Рецензии