Николай Хвылевой 1893-1933 Народная песня

Ой зацвела папороть,
зацвела
на Купалу  в темну ночь
да в лесу.

А в лесу том хохотом
лесовик
будит страхи-ужасы,
шелестит.

Ой как хочется, хочется
найти клад -
те червонцы-молнии
под дубком.

В позолоту кралею
нарядить
эта жизнь сейчашнюю,
что скулит.

Ой зацвела папороть,
зацвела.
Да не в сказке жить нам,
а в борьбе!.

Народна пiсня

Ой зацвіла папороть,
зацвіла
на Купала в темряву
між дерев.

А у лісі реготом
лісовик
прокидає шелести
і жахи.

Ой як хочеться, хочеться
взяти скарб —
ті червінці-блискавки
під дубком.

В позолоту кралею
уквітчать
це життя сучаснеє,
що скиглить.

Ой зацвіла папороть,
зацвіла.
Та не в казці жити нам,
а в борні!.


Рецензии