Дай прозрiння

Просила вранці я дощу і він прийшов,
Все освіжилося... - Тобі подяка, Отче!
Ти чуєш голос мій, усіх церков,
І відповідь завжди даєш охоче!

І знову я сиджу у Твоїх ніг,
А в голові всілякі міркування...
Переступив давно Ти мій поріг,
Я дякую за це й Твоє навчання!

Ходити вірою навчив і всіх прощать
(Хотілося всьому навчитись швидко),
В скорботі вмів мене завжди втішать,
А згадувати гріх, що мала, гидко!..

Вже знову ніч, Ти сон мені даси,
Спокійно буду спати, бо Ти поряд,
Ти ворогу мене не віддаси,
Багато їх, що тільки вони творять...

Благослови Ти їх, нехай вони
Твій шлях пізнають для свого спасіння,
Грішні шляхи назавжди зупини,
Їх освяти, прошу, і дай прозріння!
       06.07.2023.


Рецензии