Матусине свято

* * *
Матусю  рідненька,  тобі –  сімдесят!
Я  цьому  і  вірю  й  не  вірю.
Навіщо  роки  так  нестримно  летять,
Лишають   лиш  посмішку  щиру?

Навіщо  красу  за  собою  крадуть
І  силу  в  руках  забирають?
Ці  руки  трудитись  не  перестають,
Спочинку  на  хвильку  не  мають...

Як  бджілочка  крутишся  вдень, 
а  вночі
Ще  шиєш  щось,  чи  вишиваєш,
Або  наодинці  із  Богом  в  тиші
З  молитвою  Слово  читаєш.

Несеш  ти,  матусю,  важкого  хреста
І  не  нарікаєш  на  долю,
Усе,  що  Господь  наш  тобі  посила,
Приймаєш  це   як  Його  волю...

Обніму  тебе  я,  до  серця  схилюсь,
Погладжу  голівоньку  сиву,
У  стомлені  очі  твої  задивлюсь:
Мамусю,  яка  ж  ти  красива!

Спасибі,  спасибі  тобі,  що  ти  є,
З  любов’ю  нам  рада  служити!
Господь  тобі  хай  у  стократ  віддає,
І  сили  дає  далі  жити!

Бажаємо  довгого  віку  тобі,
Небесного  миру  багато!
Хай  Бог  збереже  від  нещастя
та  бід,
Хай  в  серці  завжди  буде  свято!
*  *  *

Людмила  Варавко - Калашнікова
Кн. " Весняний  снігопад"
2023


Рецензии
Стихотворение о матери очень трогательное, каждая строка наполнена любовью и светом. Со слезами на глазах его читала. Спасибо. С теплом.

Ольга Юртаева 2   06.08.2023 13:06     Заявить о нарушении
Слава Богу за маму ! Спасибо ,Олечка .
Благословений вам и мира ! С любовью Л.

Людмила Калашникова -Варавко   07.08.2023 11:44   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.