Червень-липень

1.07.2023.
Червень гуляв степами -
Рясно палали маки,
Червень смаку черешням
Всім роздавав, яєчня
Сонця шкварчала й дощик
Земля збирала в горщик.
Червень червоне личко
Вмив і пішов до липня:
- Брат мій, вітаю радо,
Ось і тобі вже варто
Взятися керувати
Літом, тобі віддати
Мушу природу світу.
Липень йому привітно
Так відповів:
- Мій брате
Червень, ти був завзятий,
Можеш піти спокійно
Відпочивати. Липня
Час настає купальський
Зелено-квітно-рясний.
…Літо липневе сходить
І різнотрав*ям бродить,
Папороть десь шукає
Вінки плете й співає:
Ой, на Йвана Купалу
Радість і щастя впали
З неба на землю - раєм
Боже благословляє!..


Рецензии