Пусть она меня ждет...

  ХАЙ ВОНА МЕНЕ ЧЕКАЄ...

В полі волошковім
Віночок сплела
Дівчина - красуня,
Як берізонька, струнка
             і молода.

Віночок оділа,
Коси розпустила
Ой, яка ти гарна,
Дівка чорнобрива!

Біле твоє личко
Сонцю усміхнеться -
Модні черевички,
Певно ждеш ти хлопця.

Чекала вона вчора
Ждала і сьогодні;
Не прийшов до неї,
Напевне, пішов до другої.

Дуже сумувала -
Сльози полилися;
Не прийшов до неї,
Мабуть, на другій, женився.

Не прийшой до неї милий,
Бо не було йому часу,
Погукала рідна Україна
Від ворога її захищати.
Погукала рідна Україна
Від ворога її захищати.

Передав через сестричку,
Що дівчину кохає -
Буде добре воювати,
Хай вона мене чекає...
Буде добре воювати
Хай вона мене чекає...

Загинув хлопець у бою
За Вкрвїну-Матінку свою,
Щоб цвіла, як ті волошки
Міліони років і ще трошки,
Міліони років і ще трошки...

Під білою берізкою
Красуня-дівчина стояла.
Сльозами политими
На могилу милому
Волошки поклала.
На могилу милому
Волошки поклала...
21.06.2023.


Рецензии