Украинская речь - это музыка Вивальди

   
  УРАЇНСЬКА МОВА - ЦЕ ЖИТТЯ НАШОГО ОСНОВА
          Ода українській мові

Українська мова, це не просто мова,
Це життя нашого основа.
Це величчя України,
Весною пісня солов'їна.

Українська мова -
Це шелест шовкових трав у полі,
Говорливі хвилі у Дніпрові.
Вона, як вітерець у літню пору,
            гуляє по простору.

Українська мова,
Як матінка ріднесенька -
Без неї жити ми не можем,
А із нею, все подолати, зможем.

Без нашої мови
Нам не найти кращої долі;
Це, як жити в неволі,
Безрадісно, у великому горі.

Укаїнська мова -
Це музика  Вівальді,
Перезвін молотків у наковальні,
Зорі в синім небі,
Ковток  холодної води в пустелі.

Українька мова -
Це бурхливе Чорне море,
Де гуляють риби під водою,
Політ орла  в блакине небо
Як ніч і день, живуть окремо.

Українська мова -
Це золото блискуче,
Це хліб, що пече в печі матуся,
Це - св'ятиня із св'ятинь,
У Великодень св'ятковий перезвін.

Українська мова -
Це життя нашого основа
Це величчя України
Весною пісня солов'їна.

Це величчя України
Весною пісня солов'їна!!!
22.06. 2023.


Рецензии
вот уж, действительно - Вивальди)))

Красив украинский язык,
балладой, под балконом, льется...
А, сердце, ласточкой парит,
в душе любовью отзовется.

Письмена Небесные   21.07.2024 17:31     Заявить о нарушении
Очень поэтично, романтично и с любовью. Спасибо, Звезда Небесная. С сердечным теплом,

Виктор Старик   07.04.2024 12:50   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.