Тарас Федюк род 1954 Пахнет зелёною викою...

Пахнет зелёною викою,
Горьким емшаном степным.
Где-то, по давней привычке,
Гуси спасают Рим.
Песня за речкою -  панною,
Всё про Дунай меж степей.
Звёзды огромные падают
В горло твоё, соловей.
В каждой минуте - событие,
Радости и тепло.
Сколько всего неожиданно
В доме родном сбереглось.
Над незаметною ночкою
Время неслышно течёт...
Гуси всё тише, привычно,
Что-то спасают ещё.

Пахне зеленою викою
І полином молодим.
Десь, за прадавньою звичкою,
Гуси рятують Рим.
Пісня з-над річки — панною,
Все про Дунай між степів.
Зорі великі падають
В горла малих солов’їв.
Кожна хвилина — подією,
Радістю і теплом.
Скільки всього несподівано
В ріднім селі збереглось.
Над невеликою нічкою
Час непомітно тече...
Гуси все тихше, за звичкою,
Щось там рятують іще.


Рецензии