***

 *   *   *

айгьам

Агь, зи хиял, гьатна рикIе,
Фикир ийида вуна "дад" квай,
Шалвардикай, жибин пине,
"Жинс" лугьудай, чIехи ад квай.


Ам  алукIна  аквазва заз,
Эркекдални, дишидални.
Шалвар таквар, ван-сес текъвер
Буьркьуьдални, бишидални.


Вуч сейли я виридаз ам!
Парчадикай тир ших хьтин.
ЯцIубур хупI кьадай тIарам,
Яхунбуруз дар-сих хьтин.


Гадаяр ава  чIарар бачIах,
Жинс-шалвардин метIер къазун,
Вич кьурумсах, ахъа къурсах,
Саилдиз ухшар тир акун.


Ахьтин жинсар жеда чпел,
Мусибат я регъуь тахьун!..
Гьелбетда, рушарал  гуьзел,
Низ герек я ахьтин акун?


Бязи инсанри, медени,
АлукIда кар-кеспидик кваз.
Ахьтинбурук зун гьелени
Ама, стIуни синих такваз.


Амма  куьне айибмир зун,
Квач зи лугьуз, "жинсдик" таваз.
Галифе шалвар, гьайиф кьитI хьун,
АлукIдай чекмедихъ  галаз.

1998 й


Рецензии