Свитоколо

З жару, з печі для малечі:
(казка-потішка)

Світ;коло

Чудеса чудернацькі!
Подивіться на це!
Велетенське зненацька
Знесла курка яйце!

Що ж у нього в утробі?
Хто ж у тому яйці?
Не курча жовтодзьобе –
Фарби і олівці!

А з тих фарб кольорових
На папері й холсті
Вийшли кози, корови
Й поросята товсті,

Вийшов кіт-розумака,
Вутка, гуска, індик,
Кострубатий собака
І бичок-молодик.

Вийшла дівчинка Галя,
Потім хлопчик Тарас,
На стільці посідали,
Щоб дослухати нас.

Вийшли місяць, калина,
Річка, сад-рясноцвіт,
З саду вийшла хатина,
З неї – баба і дід,

Дід збудує гніздечко,
Пустить курку в садок,
Та знесе нам яєчко
Знов у перший рядок:

Чудеса-дивовижа!
Бач, з простого яйця
Світить сонечко риже
Й білий світ без кінця!


Рецензии