Великое славословие

               
 Слава в вышних Богу, и на земли мир, в человецех благоволение.      
 Хвалим Тя, благословим Тя, кланяемтися, славословим Тя, благодарим Тя
 великия ради славы Твоея. Господи, Царю Небесный, Боже, Отче
 Вседержителю, Господи Сыне Единородный, Иисусе Христе, и Святый Ду;ше.
 Господи Боже, Агнче Божий, Сыне Отечь, вземляй грехи мира, помилуй нас.
 Вземляй грехи мира, приими молитву нашу. Седяй одесную Отца, помилуй нас.
 Яко Ты еси Един Свят; ты еси Един Господь, Иисус Христос, в славу Бога
 Отца, аминь. На всяк день благословлю Тя и восхвалю имя Твое во веки, и в
 век века. Сподоби, Господи, в день сей без греха сохранитися нам!
 Благословен еси, Господи Боже отец наших, и хвально и прославлено имя
 Твое, во веки, аминь.

 Буди, Господи, милость Твоя на нас, якоже уповахом на Тя.

 Благословен еси, Господи, научи мя оправданием Твоим (трижды).

 Господи! прибежище был еси нам в род и род. Аз рех: Господи! помилуй мя,
 исцели душу мою, яко согрешив Тебе.

 Господи! к Тебе прибегох: научи мя творити волю Твою, яко Ты еси Бог мой,
 яко у Тебе источник живота, во свете Твоем узрим свет. Пробави милость
 Твою ве;дущим Тя!

 Святый Боже, Святый Крепкий, Святый Безсмертный, помилуй нас! (трижды).

 Слава Отцу и Сыну и Святому Духу, и ныне и присно и во веки веков, аминь.
 Святый Безсмертный, помилуй нас. Святый Боже, Святый Крепкий, Святый
 Безсмертный, помилуй нас!


Рецензии