Без душы

Дзе летась адгукаліся вакол лясы,
І птушкі незайздросна мне спявалі,
А сёлета радзімыя прымоўклі галасы,
Ды толькі прагныя калыхаюцца хвалі,

Раскінулася пляма багнаю з балотнаю вадой,
Усё асфальтам у свеце джунглі апранулі,
Так сэрца страціла спрадвечны той настрой,
Дзе душы прыкрай лёсу нечаканыя мінулі,

Захопленая ўлада пад націскам сіл зла,
У павазе засталіся кішэня альбо страўнік,
Знікае тое сумленне, прыгажосць ці дабрыня,
Іх водар захапляў, так пахлі духмяныя травы,

Мінулае, што была, з ім неяк незнарок
Мы страцілі паволі кавалачак радзімы,
Суцэльны быў з душою, застаўся толькі крок,
Каб цела аддзяліць і прыйдуць вечныя зімы.


Рецензии