Распластаюсь синью неба...

      Дакранiся да мяне, хаця б у марах,
      За туманамi не бачу я цябе,
      Або ў снах прыйдзi чароўных самых….
      Я галiнкай распушчуся на вярбе.

      Буду подыхам вясны блукаць у паветры.
      Цалаваць цябе нячутна шмат разоў.
      Я знайду той самы шлях,заветны,
      Што малiла, стоячы ля абразоў.

      Стану навальнiцаю, маланкай,
      Кроплямi дажджу ля ног тваiх.
      Першым промнем сонца на свiтанку,
      I адным бiеннем сэрца на дваiх.

                Беларуски Куток

Притулись ко мне, голубушка родная,
Прикоснись пожаром уст к строке листка,
Ты ведь счастье для меня, об этом знают
И тропа во тьму веков, и облака.

Растревожу душу девичью стихами,
Были где и глупыши, и соловьи,
А потом, простившись с плотскими грехами,
Заверну тебя в объятия свои.

Распластаюсь синью неба пред тобою,
Ночью птахой залечу в твоё окно...
Стала ты уже давно в твой рай тропою,
Но а я - твоё бургундское вино.
 

      


Рецензии