МИГ
Всеки миг се рисува във очите ми,
от звездица миг, миг от вечността.
Тръгва ден, пореден миг от дните ми,
с нощта в тандем откак знае се светът.
И трепкат пеперуди в цвят по цвят,
смее се ажурът на деня покръстен.
Диези и бемоли в транс птиците редят,
ромоли реката, в миг забравила неволи.
И сега сред този световен хоровод
стъпки чувам как по миг звънят и смеят.
Денят си тръгва, ала сега нощта е дом,
звезди миг по миг редят миг към тебе.
Свидетельство о публикации №123052602978