Специально для тех, кто любит мову

Чи гепнусь я, дрючком продертий,
Чи мимо прошпандьорить він?
„Евгений Онегин”

***
Мій дядько чесний без догани,
Коли не жартом занеміг,
Небожа змусив до пошани
І краще вигадать не міг,

Воно й для інших приклад гожий;
Але яка нудота, Боже,
При хворім день і ніч сидіть,
Не покидаючи й на мить!

Яке лукавство двоязике —
Напівживого розважать,
Йому подушки поправлять,
Журливо подавати ліки,
Зітхать і думку берегти:
"Коли ж візьмуть тебе чорти!"


Рецензии
Смеялся до коликов в животе. Такое даже специально, нарочно не придумаешь! Браво!

Геннадий Кируш   21.08.2023 04:29     Заявить о нарушении
На это произведение написано 5 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.